Hva du bør vurdere før du kjøper kjæledyr

Det er ikke enkelt å kjøpe kjæledyr. Hvis man for eksempel vil ha en hund er det viktig å skaffe en hund med god helse, som er velfungerende, leker godt med barn og andre hunder, har fin pels og så videre, Det går imidlertid veldig fint an å lykkes med dette hvis du bare finner rett oppdretter og rett kjæledyr.

Det er viktig at du ikke kjøper kjæledyr på impuls. Husk at hvis du kjøper en hund og katt så vil du være ansvarlig for å ta vare på denne skapningen i så mye som 10 eller 15 år. Dyr er avhengige av ditt stell, og det kan du ikke ta lett på. Det kommer en dag da valpen eller kattungen har blitt voksen og kanskje ikke er fullt så søt eller leken lenger, og da må du likevel kunne ta deg av et sånt kjæledyr.

Når du kjøper dyr må du huske på atkjæledyr svært mange egenskaper er arvelige. Det gjelder både utseendet, helsen, gemyttet og en rekke andre egenskaper. Med andre ord så må du tenke over hva du for eksempel skal bruke en hund til, og hvilken rase som passer best til formålet.

Når det gjelder arv og avl så er det selvfølgelig slik at dyret arver like mange egenskaper fra mor som fra far. Det betyr at selv om faren er veldig berømt og ettertraktet i avlen, så er det fortsatt like viktig hva moren har for egenskaper. Her må du unngå å bli lurt av de noe misvisende reklamene fra enkelte oppdrettere. Husk at moren også som regel skal ta seg av valpen eller kattungen i de første ukene av livet.

Kjæledyr for eldre

Når det gjelder eldre mennesker, er det viktig at de ikke får seg kjæledyr som krever for mye mosjon og stell, eller lever for lenge, for da legger man opp til problemer helt fra starten av.