Nordisk elitkamp på Solvalla

Nordisk elitkamp har lenge vært en viktig del av travsporten i Norge, Sverige og Finland. Det er en tevling som minner litt om opplegget i en fotballserie eller i verdenscupen på ski, med en rekke av store arrangementer og et sammendrag til slutt som er avgjørende for prestisje, status, utbetalinger og sponsoravtaler.

Problemet med Nordisk elitkamp de siste årene har vært svak deltakelse fra de svenske og finske miljøene. Det er tegn som tyder på at de ikke har lyst til å utfordre norske hester og kusker, og rett og slett er redde for at konkurransen blir for sterk. Noen stemmer innenfor travmiljøet ytrer nå sin bekymring for at Nordisk elitkamp står for fall og kanskje vil opphøre å eksistere, i hvert fall i sin nåværende form. Norske hester har nå vunnet det siste og gjeveste løpet i serien, Nordisk elitkamp på Solvalla, tre år på rad. Det skal imidlertid sies at vinneren i 2014, Neslands Loke med Asbjørn TNordisk elitkampengsereid i sulkyen, var en skikkelig bombe til nesten 40 i odds.

For å være med å kjempe om sammenlagtseieren er det sånn at hesten først må delta i minst ett løp i hvert av landene Norge, Sverige og Finland. Det kreves med andre ord en innsats med hensyn til både økonomi, logistikk, og tilpasning til øvrig program i de ulike landene for å kunne hevde seg i tetstriden. Sammenlagtpremier er for øvrig på 40 000 euro, det vil si nesten 400 000 kroner med dagens høye valutakurser. Mens den norske organisasjonen bevisst har jobbet med å legge til rette for at norske hester og kusker skal kunne delta, kan det virke som svenske og finske ledere mer eller mindre gir blaffen.

Spill på Nordisk elitkamp på Solvalla

Til tross for manglende deltakelse er Nordisk elitkamp på Solvalla alltid en stor begivenhet med store pengeløp i bevegelse, og dermed svært interessant for alle som er interesserte i å spille på hest og casinospill, og selv også den mer allment orienterte gambleren. Setter du noen tusenlapper på en oddsbombe som Neslands Loke, kan du ende opp med kjempegevinst!