Unionkampen

Unionkampen er en stor landskamp i trav mellom Sverige og Norge som arrangeres hvert år tidlig på våren. Det er en landskamp med en lang og mangslungen historie som det går veldig mye prestisje i. Selvfølgelig er Unionkampen også en veldig god anledning til å vedde på de mange interessante løpene med høyt profilerte hester og kusker.

I Unionkampen er det løp for både varmblods og kaldblods hester, samt løp for treåringer. Det er et intrikat poengsystem som til slutt bestemmer hvilket land som drar i land seieren i Unionkampen. Historisk sett har Sverige overtaket, men de aller siste årene har det vært Norge som har dominert, om enn ofte knepent foran søta bror.

Nordmenn elsker landskamper, og særlig når det involverer rivaliseringen med Sverige. Det har vært med på å gjøre dette stevnet umåtelig populært. Likevel skal det sies at det langt fra er snakkUnionkampen om noen hatkamp. Det handler heller om at travfolk, hesteentusiaster og spillere fra to land med en sammenvevd historie finner sammen i fred og forbrødring samtidig som det foregår en fredelig men prestisjetung kappestrid mellom hester og kusker fra de respektive land. Ett viktig element akkurat nå er at det over tid har vært store vanskeligheter i samarbeidet mellom travselskapene i de nordiske landene som nå er i ferd med å finne en løsning som danner grunnlag for ny optimisme. Unionkampen blir på sett og vis en verdig markering av dette.

Spille på Unionkampen

Har du ikke anledning til å dra for å overvære årets landskamp, selv om du så gjerne skulle ha vært der? Fortvil ikke, for i hvert fall på spillsiden er det fullt mulig å få med seg alt på nett. Du kan bruke et stort utvalg av bettingtjenester, kasino, eller også de vanlige tjenestene til Norsk Tipping for å spille på alle løpene.